Code Sociale Ondernemingen

Onze visie:
Als je dingen blijft doen zoals je het altijd deed, krijg je wat je al had… daarom doen wij de dingen een beetje anders.
Succesvol zijn betekent voor ons: met jouw unieke talent bijdragen aan het grotere geheel.
Hier geloven we in: mensen ondersteunen om hun eigen kracht weer te ontdekken.

Onze missie:
Wij creëren mooie, gezonde werkplekken waar iedereen, die dat wil kan bijdragen. Daar komen we ons bed voor uit.
Iedere dag maken mensen unieke producten in een bijzondere omgeving. Ze komen bij ons, omdat ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat krijgen ze. Zo ontdekken ze weer hoe waardevol ze zijn.

Onze strategie:
Waar een wil is, zoeken we samen een weg. Dat doen we om nooit ons doel los te laten, alleen de weg ernaar toe kan veranderen. Flexibel en innovatief waarbij mens-zijn centraal staat.

The Bridging Company gaat over een leven lang leren en ontwikkelen voor iedereen die dat wil. Het maakt hierbij niet uit wie je bent, of wat je achtergrond is. Wij kijken niet naar een C.V. We willen alleen dat je het leuk vindt om naar onze werkplek te komen en hier met jouw talent een bijdrage te leveren aan het grotere geheel. Op jouw manier. We vinden het belangrijk om als uitgangspunt te weten : wat kan ik, wat wil ik, waar heb ik behoefte aan, wat heb ik nodig?

Onze sociale onderneming is een vervolg op Tinkle Alarm, het bedrijf voor antidiefstalbelletjes. In ons Learning Lab wordt gewerkt aan leren en ontwikkeling van verschillende groepen zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, jongeren. Het doel is om mensen meer kans te bieden op de arbeidsmarkt en zinvolle invulling leven. We vinden eigenwaarde, een gezonde leefwijze, arbeidsritme en zelfstandigheid (ook op financieel gebied) erg belangrijk. We bieden geen standaard Building Blocks aan, maar Building Blocks op maat gemaakt. Hierbij kijken we naar wat nodig is, welk probleem aangepakt kan worden of welke vraag een bepaalde groep heeft. We werken hierbij nauw samen met de gemeente.

Bij ons wordt ook gekeken op welke manier mensen aan het werk kunnen. We kijken samen of Tinkle Alarm de beste werkplek is of dat een ander bedrijf meer passend is.
In ons bedrijf zijn we continue op zoek naar hoe we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen maken en het materiaal zoveel mogelijk lokaal of binnen Nederland kunnen inkopen. Daardoor zijn we een samenwerking aangegaan met een groothandel voor duurzame cadeaus en kopen we speciaal recyclepapier in bij een Nederlands bedrijf voor ons drukwerk.

De certificering bij de Code Sociale Ondernemingen vinden we erg belangrijk. Zo laten we zien dat wij sociaal ondernemen normaal vinden en transparant zijn in ons werk. Daarbij vinden we het belangrijk verbinding te zoeken met gemeentes, zorgconsulenten, collega-ondernemers, winkels en mensen die iets van ons komen kopen.

We houden er heel erg van ons bedrijf in actie te laten zien, maar mocht je meer interesse hebben in cijfers en nog meer achtergrond van ons verhaal dan kun je die vinden in de volgende linkjes:

Bridging Company ons verhaal
Waarom werken we zoals we werken.
Impact BC
Theory of Change BC
Stakeholderbepaling en -dialoog BC
Update 2021 
Statuten Bridging Company
Stichting The Bridging Company Jaarrekening 2020